Top

Meestgestelde vragen

Wat is een domeinnaam?

Een domeinnaam is het webadres waarop de website te bezoeken is.
U kunt meerdere domeinen aan één website koppelen. 

Wat is hosting, en waarom heb ik het nodig?

Een website moet op een webserver worden opgeslagen zodat deze voor de hele wereld toegankelijk is. Onze server is op een centraal punt in de infrastructuur van het internet geplaatst zodat uw site altijd goed en snel toegankelijk is.

Wat is een CMS?

CMS is de afkorting voor Content Management Systeem.

Wat zijn de mogelijkheden van een CMS?

Een Content Management Systeem maakt het mogelijk gegevens en documenten te publiceren op het Internet zonder het uitvoeren van technische handelingen.

Functionaliteit van een CMS?

De functionaliteit van een CMS is onder te verdelen in de functionaliteit voor de beheerder en voor de bezoeker.De basis functionaliteit van een CMS bestaat voor een beheerder uit de volgende onderdelen:

  1. Een webbased administratie module, waar gegevens en afbeeldingen ingevoerd, aangepast en verwijderd kunnen worden;
  2. Een presentatie module in de vorm van een Theme, Template of Sjabloon, waarin de lay-out van de gegevens is vastgelegd;
  3. Een database waarin de dynamische gegevens worden opgeslagen en gearchiveerd.Lees meer over de optionele CMS functionaliteit.

Wat zijn de voordelen van een CMS?

Voor het onderhouden van een website door middel van CMS is geen tot weinig technische kennis nodig. Door de dynamische structuur van een CMS is het mogelijk eenvoudig de structuur van een complexe website te veranderen en te beheren.

Een overzicht van de voordelen van een website met CMS functionaliteit in vergelijking tot een statische website:

  1. Doordat er geen technische kennis nodig is, kunnen er meerdere personen binnen een organisatie gegevens publiceren en actualiseren;
  2. Bestaande content (gegevens, documenten en afbeeldingen) is eenvoudig te beheren en te structureren door de dynamische structuur van een CMS;
  3. De navigatie structuur is eenvoudig aan te passen en te veranderen.

Wie gebruikt een CMS?

De drempel verlagende werking van een CMS en de tijdwinst maken het mogelijk dat zowel grote organisaties als zelfstandige ondernemers een site kunnen onderhouden met een content management systeem. Afhankelijk van de mogelijkheden en behoefte heeft met de keuze uit 10-tallen zo niet 100’den verschillende systemen.

Klik hier voor alle vragen per categorie
Call Now ButtonZullen we bellen?